Equitherapie

Soms is alleen aanwezig zijn bij EQuiMio niet genoeg om een positieve ontwikkeling te starten. Het kan zijn dat er een intensievere vorm van begeleiding gewenst is. Wij bieden Equitherapie als één van de mogelijkheden voor intensievere begeleiding. 

Wat is Equitherapie?

Tijdens equitherapie-sessies houdt het paard je een spiegel voor. Wat er in de relatie met het paard gebeurt, gebeurt vrijwel zeker ook in relaties met andere mensen. Ontdekkingen in de veilige omgeving van EQuiMio kunnen dus gespiegeld worden aan situaties in de buitenwereld. Hierdoor kan het paard inzichten geven in de kwaliteiten en valkuilen van het leven.

Hoe werkt Equitherapie?

Het paard motiveert om door te zetten bij het maken van grote sprongen vooruit. Een paard liegt niet, het is altijd congruent in zijn communicatie. Het paard gaat niet met je in discussie, waardoor er een snellere vertrouwensband onstaat.

De beweging van het paard geeft een extra dimensie aan het therapeutisch proces. Bij EQuiMio wordt er niet alleen naast de paarden gewerkt. Als de omstandigheden het toestaan wordt er ook op het paard gewerkt, waardoor spiergroepen die normaal gesproken onaangeroerd blijven onbewust in beweging worden gebracht. Hierdoor worden blokkades zichtbaar en benut je het fysieke om het psychische te ontwikkelen.

Het paard biedt daarnaast mogelijkheden tot spirituele groei, omdat het je heel gemakkelijk mee kan nemen naar onbewuste herinneringen.

Nieuwsgierig en wil je meer weten?
Vul je email-adres in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

 

Inspiratie

Vandaag ben ik gelukkig!

Javascript is uitgeschakeld in uw browser, sommige onderdelen werken mogelijk niet naar behoren.